< Terug naar overzicht

HR vaak niet eens betrokken bij strategie om talent aan te trekken

Meer dan de helft van de Amerikaanse senior managers spreekt zelden of nooit met hun HR-afdelingen over de problemen waar ze tegenaan lopen. En die situatie zal niet snel veranderen.

De HR-afdeling wordt nog steeds niet vertrouwd met het grote, strategische geheel. Dit komt naar voren uit een onderzoek van HR-dienstverlener Veritude, aldus managementsite Managersonline.nl.

Van de 101 ondervraagde managers geeft meer dan de helft toe dat ze geen gefundeerde relatie met HR heeft. Het komt niet eens bij ze op om HR te betrekken bij hun plannen. Nagenoeg alle HR-managers vinden dat de onderneming hun rol daarin minimaliseert.

Algemeen managers en HR-managers verwijten elkaar niet goed om te gaan met alledaagse problemen. Een vijfde van de algemeen managers vindt dat HR niet in staat is de goede medewerkers op te sporen en niet tegemoet komt aan de belangen van de onderneming. HR-managers vinden dat algemeen managers te vaak onrealistische deadlines stellen, inconsistent zijn en niets begrijpen van personeelszaken (bijvoorbeeld hoe moeilijk het is om gekwalificeerde kandidaten te vinden). De helft van de algemeen managers vindt ook dat HR geen goede financiële inschattingen kan maken.

Aantrekken van talent is een topprioriteit voor bedrijven, maar bijna een kwart van de algemeen managers en een vijfde van de HR-managers zegt dat HR niet betrokken is bij het ontwikkelen van een strategie daarvoor. HR is alleen betrokken bij de uitvoering.

Volgens de dienstverlener moet HR zich meer profileren en de overige managers benaderen als klanten. HR moet dan wel beter op de hoogte gebracht worden van zaken die in de organisatie spelen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen