< Terug naar overzicht

HR-transformatie is op strategie gericht

De transformaties die HR-afdelingen doormaken, zijn er in de eerste plaats op gericht van HR een sterke strategische partner te maken. In bijna zeven op tien bedrijven (68%) uit een enqu?te van The Shared Services and Business Process Outsourcing Association (SBPOA) is dat het hoofdmotief voor koersveranderingen. Kostenbesparingen zijn van minder belang.

De SBPOA hield een rondvraag bij 152 organisaties, met een verdeling naar inkomstengrootte, functie van de respondent en geografische ligging van de hoofdzetel. Bijna 60% van de deelnemende bedrijven komt uit Europa, 30% bevindt zich in Noord- of Zuid-Amerika. Het bureau onderzocht de motieven en obstakels bij veranderingen binnen HR en kwam vooral tot de vaststelling dat de HR-transformatie strategiegericht is en dat ze van binnenuit komt. De HR-professional wacht niet langer op bevelen van bovenaf om de nodige veranderingen door te voeren. Niet meer dan 8% van de respondenten zegt dat die veranderingen door een mandaat van de CEO zijn ingegeven. Sterker: het gebrek aan ondersteuning vanuit het senior management stipt men zelfs aan als een van de voornaamste hindernissen.

Bijna zeven op tien respondenten (68%) noemen de focus op strategie de belangrijkste reden voor veranderingen binnen HR. Andere redenen zijn verbeteringen van de dienstverlening (66%), inspelen op businessveranderingen (60%), het benutten van nieuwe technologie (49%) en een beter kostenbeheer van interne processen (47%). Kostenbesparingen komen niet in de top vijf voor. Het besef groeit dat een onderneming weinig kosten bespaart door in het personeel te snoeien, maar wel door strategische beslissingen te nemen en de dienstverlening te verbeteren.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen