< Terug naar overzicht

HR-professionals willen CEO’s onderwerpen aan psychotechnische proeven

Onder HR-professionals bestaat een stevige stroming die het noodzakelijk acht topmanagers en CEO’s te onderwerpen aan psychotechnische proeven. Dat concludeert tenminste de ontwikkelaar en aanbieder van dergelijke tests SHL Group op basis van een rondvraag.


Verplichte psychologische tests voor aanwervingen van managers tot op het hoogste niveau is een goed idee voor een meerderheid van de respondenten op een door SHL georganiseerde enquête bij 200 HR-professionals over de gehele wereld. Niet minder dan 68,4% vindt dat de CEO verplicht een objectieve selectieprocedure zou moeten doorstaan. Hetzelfde percentage meent dat ook HR-directeurs moeten getest worden. Directeurs verkoop en marketing halen 64,9%, financieel directeurs 62,5%, operationeel directeurs 57,1% en IT-directeurs 53,6%. Overigens wil een meerderheid zowat alle ‘leiders’ testen. Voor 60% komt ook het staatshoofd of de regeringsleider in aanmerking, voor 63,6% sportmanagers.
Aanwervingen van ‘top dogs’ op basis van interviews, antecedenten en netwerken worden dus door een meerderheid van de steekproef ontoereikend of te riskant geacht, al ziet toch een grote minderheid weinig toegevoegde waarde in het onderwerpen van zijn bazen of collega’s directeurs aan persoonlijkheidstests of in verder doorgedreven geobjectiveerde beoordelingssystemen voor deze categorie.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen