< Terug naar overzicht

HR-professional werkt steeds harder

Onderzoek van CIPD, de Britse beroepsvereniging van HR-professionals, toont aan dat HR-professionals steeds langer werken. De druk op HR-afdelingen is immers toegenomen. Ze moeten hun toegevoegde waarde bewijzen.

Het gerenommeerde Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) werkte samen met Croner Reward om meer dan 6000 HR-professionals te bevragen naar hun werkritme. Uit het onderzoek blijkt dat 79% van de HR-professionals tussen 35 en 37 uur zou moeten werken per week. Althans, dat is wat in hun contract staat. Deze uren zijn slechts realiteit voor 29% van de respondenten. In 2005, toen men een gelijkaardige studie uitvoerde, lag dit percentage nog veel hoger: 45% van de HR-professionals werkte toen tussen 35 en 37 uur per week. Nu werkt 56% van de HR-professionals tussen 40 en 45 uur per week. Een opmerkelijke stijging met 20% op twee jaar tijd.

De trend om meer uren te werken is volgens het CIPD ontstaan door de druk die bedrijven leggen op de HR-afdeling. Meer dan ooit moet HRM tonen dat men waarde toevoegt aan de organisatie. Recent onderzoek van de beroepsvereniging geeft aan dat 80% van de bedrijven de laatste vijf jaar hun HR-afdeling herstructureerde met het oog op meer strategische relevantie.

Voorts geeft 60% van de HR-professionals in de privésector aan langer te werken, tussen 40 en 50 uur per week, in vergelijking met 2005 een stijging met 9%. Ook in de publieke sector werken HR-professionals langer: 46% zegt tussen 40 en 50 uur per week te werken, in vergelijking met 37% in 2005.


Toch blijven HR-professions tevreden medewerkers. Het onderzoek toont overigens aan dat veel uren kloppen niet de enige factor is die de jobteverdenheid beïnvloedt. HR-professionals in de publieke sector zijn ontevreden als het management slecht is, terwijl in andere sectoren voornamelijk een gebrek aan erkenning en jobzekerheid cruciale factoren zijn in jobtevredenheid.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen