< Terug naar overzicht

HR-professional verkiest carrière boven geld

De HR-professional behoort tot het type werknemer dat meer begaan is om zijn carrière dan om zijn inkomen. Dat blijkt uit de uitgebreide salarisenquête van rekruteringsagentschap Angela Mortimer.

Het agentschap presenteert vandaag zijn zogenaamde ‘blauwboek’, een 60 pagina’s tellend document dat de hoogte en het belang van salarissen binnen acht beroepsgroepen (IT, juridische sector, HRM, marketing, media, design, secretariaat en financiën) in het Verenigd Koninkrijk in kaart brengt. Algemene vaststelling is vooral dat, in welke beroepssector ook, jobkandidaten vaak interesse vertonen in carrièremogeijkheden, terwijl de werkgever de kandidaat tracht te paaien met een hoog salaris. Dat blijkt dus niet de beste methode.


Vooral de HR-professionals zijn bij de keuze voor een nieuwe job meer geïnteresseerd in doorgroeimogelijkheden dan in een hoog inkomen. Zo blijkt dat velen van hen een nieuwe job kiezen tegen hetzelfde salaris, maar met meer carrièrekansen.


De drie belangrijkste beweegredenen van een HR-kandidaat zijn de carrière, de cultural fit en een realistische compensatie voor het geleverde werk.Voor een kopie van het blauwboek: camilla.kirwan@flagshipgroup.co.uk.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen