< Terug naar overzicht

HR-professional is depressie nabij

HR-professionals staan buitengewoon onder stress. Ze moeten personeelsleden ontslaan, tuchtmaatregelen treffen en zieke medewerkers opvangen. Tegelijkertijd kunnen ze moeilijk hun emoties tonen. Ze zijn immers zelf de steun en toeverlaat van de staf.

De Britse psychologe Noreen Tehrani komt na onderzoek tot deze conclusies. Ze vergeleek een aantal functies die veel in aanraking komen met gestresste of getraumatiseerde personen en stelde vast dat HR-professionals vaak meer stress ondervinden dan politieofficieren. Bijna 14% van hen zegt in hoge mate angstig of bezorgd te zijn en liefst 18% lijdt aan een zware depressie. Tegelijkertijd zegt maar 19% het HR-personeel professionele hulp te krijgen in het omgaan met traumatische ervaringen. Dit is beduidend minder dan de 29% bij politieofficieren en de 55% bij beroepsverpleegsters.

De druk van het HR-beroep lijkt dus misschien te worden onderschat. Nochtans staat de HR-professional vaak voor stresserende taken. Hij moet medewerkers ontslaan en tuchtmaatregelen nemen. Hij moet werknemers die ernstig ziek zijn begeleiden, zonder daarover met iemand te kunnen spreken. Intussen staat de HR-afdeling voor de taak de medewerkers te motiveren en het positieve in hen boven te halen. “Het is moeilijk en stresserend om empathie voor medewerkers te tonen als je zelf onder zorgen gebukt gaat”, weet Tehrani.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen