< Terug naar overzicht

HR positief over interim-collega’s

HR-verantwoordelijken hebben veel waardering voor de interim-ervaring van collega’s, maar verkiezen zelf liever niet op deze manier carrière te maken.

Zo blijkt uit een rondvraag van het Britse People Management. 40 procent van de HR-verantwoordelijken ziet het als een troef wanneer een vakgenoot ervaring heeft opgedaan als interim. Een kwart (28 procent) is daarentegen kritisch en vraagt zich af waarom de interimmer de voorkeur geeft aan een vaste job.

Niettemin is slechts 15 procent zelf enthousiast om aan de slag te gaan als interim. Al overweegt 61 procent het wel wanneer hij niet onmiddellijk een vaste job kan vinden. Een kwart zou het overwegen onder de ‘juiste omstandigheden’. People Management leidt hieruit af dat de meeste de stap naar zelfstandigheid als riskant zien, vooral in het huidige economische klimaat.

Het merendeel van de ondervraagden zien het inzetten van HR-interims als een oplossing voor onderbezetting (34 procent), voor een specifiek project (30 procent), voor het beleiden van organisatieverandering of om een tekort aan kennis binnen de organisatie op te vangen (beide 18 procent).

Bron: People Management

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen