< Terug naar overzicht

HR meet nauwelijks 'return on investment'

Minder dan de helft van de organisaties in Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) verzamelt meetgegevens over de waarde van hun HR-investeringen. Werkgevers besteden meer dan ooit aandacht aan het aantrekken en behouden van talent.

Dat blijkt uit de ‘Global Assessment Trends Report 2011’ van SHL. De specialist in talentmanagement ondervroeg 460 HR-professionals over de hele wereld om trends in talentmanagement vast te stellen.

“Nu de wereldeconomieën verder aantrekken, richten werkgevers zich nog meer op hun twee prioriteiten: toptalent vasthouden en de beste nieuwe medewerkers vinden in het wereldwijde aanbod van kandidaten”, zegt David Leigh, CEO van SHL. “Ondernemingen realiseren zich bovendien dat de verbetering van hun ‘People Intelligence’ bijdraagt tot een sterker personeelsbestand, wat uiteindelijk leidt tot een beter bedrijfsresultaat en een hogere nettowinst.”

“Nu de economie weer aantrekt, wordt er meer aandacht gegeven aan ‘Human Capital’. Organisaties gaan nu weer strategisch aan hun toekomst denken en hoe hun personeel daarin past”, zegt Marc Albert, VP Professional Services voor West Europa.

Online-assessment


Ook prestatiemanagement en vooral successieplanning blijven een topprioriteit. Het grote belang dat wordt gehecht aan successieplanning toont aan dat er nog meer aandacht is voor hogere leidinggevende functies, deels vanwege de miljoenen babyboomers die met pensioen gaan.

Uit de rondvraag blijkt ook dat ruim 80 procent van de bedrijven veel belang hechten aan de reacties van sollicitanten op de wervingsmethoden. Toch houdt slechts 31 procent de reacties van sollicitanten bij.

Online-assessment zit in de lift: 83 procent van de bedrijven bieden dit aan. Vooral bedrijven in de EMEA-regio geven met 85 procent de toon aan. In 2009 gaf slechts 60 procent kandidaten de kans een online-assessment te doen. De belangrijkste drijfveer is het de sollicitant zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Testen via smartphones kennen minder succes. Slechts 9 procent van de respondenten zegt dat kandidaten vragen of ze het assessment via hun mobiele telefoon kunnen doen. De EMEA-landen liggen hiermee wel voor op Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland.

Het volledige rapport http://www.shl.com/Campaign/2011-Global-Assessment-Trends-Report/thankyou.aspx

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen