< Terug naar overzicht

HR-managers zien oudere werknemers als ‘slechte opleidingsinvestering’

Diepteonderzoek van de Universiteit van Surrey en de British Psychological Society toont aan dat HR-managers werknemers boven vijftig jaar beschouwen als een ‘zwakke investering’ bij het toewijzen van opleiding. Doet u dat ook?

De onderzoekers analyseerden het beslissingsproces van 48 HR-managers. Hun opdracht was het verdelen van een opleidingsbudget van 6000 pond over het personeel. Bovendien werd hen gevraagd hun beslissing te verantwoorden. Het personeel dat in aanmerking kwam voor de (fictieve) opleidingen bestond uit jonge en oudere werknemers. Bij deze oefening werden de werknemers jonger dan 30 jaar opvallend vaker uitgekozen door de HR-managers. Zij werden genereus bedeeld. De conclusie van het onderzoek luidt dan ook dat HR professionals oudere werknemers discrimineren door hen minder ontwikkelingskansen en opleidingen aan te bieden.
Dr. Almuth Mc Dowell, co-auteur van de studie en professor Arbeidspsychologie aan de Universiteit van Surrey, commentarieert: “We onderzochten op welke manier HR-managers hun beslissing funderen bij het toewijzen van training en opleiding en het blijkt dat in hun perceptie het aanbieden van opleiding aan oudere werknemers een beduidend lager rendement biedt. HR-managers erkennen niet dat ze discrimineren qua leeftijd, maar er is een duidelijke voorkeur in het voordeel van jonge werknemers wanneer training en opleiding toegewezen worden.”
Sam Mercer, de directeur van het Employers Forum on Age, een Brits onafhankelijk netwerk van werkgevers die de waarde erkennen van een leeftijdsdivers personeelsbestand, spreekt uit ervaring: “Wij hebben geleerd dat hoe ouder men wordt, hoe kleiner de kans is dat men opleiding kan genieten. Maar training is essentieel in het kader van motivatie en betrokkenheid, en werkgevers zouden dus eigenlijk bloot kunnen staan aan vervolging wegens discriminatie wanneer ze systematisch oudere werknemers de kans op opleiding ontnemen.”
De reacties van HR-managers op dit bericht zijn uiteenlopend. Enerzijds vragen ze meer stimulansen en steun van de overheid om ouderen te trainen, anderzijds reageren ze verrast en ontkennend.

Hoe tracht u het opleidingsbudget eerlijk te verdelen? Of is het nu eenmaal zo dat ouderen moeilijker te trainen zijn, minder leergierig zijn en de investering minder waard zijn? Laat het ons weten! Uw contact: jos.gavel@hrsquare.be, tel. 053/60.56.74.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen