< Terug naar overzicht

HR-managers wantrouwen Facebook

Belgische HR-verantwoordelijken wantrouwen Facebook, maar slechts weinigen hebben de beslissing genomen om het gebruik ervan binnen de onderneming effectief te regelen. Bovendien zoeken ze geen informatie op Facebook over mogelijke kandidaten of werknemers.

Dat blijkt uit een enquête van het advocatenkantoor Field Fisher Waterhouse bij HR-verantwoordelijken van een honderdtal middelgrote en grote ondernemingen in België.

Hoewel een meerderheid van de werknemers (80 procent) verklaart dat zij richtlijnen hebben over het gebruik van internet en e-mail op het werk, behandelen deze richtlijnen het gebruik van Facebook niet.

78 procent meent dat Facebook de productiviteit schaadt. Vreemd genoeg verbieden zij niet systematisch het gebruik.

Slechts 16 procent van de ondervraagden bespreekt het gebruik van Facebook openlijk met het personeel.

Slechts een vijfde van de werkgevers laat uitdrukkelijk het gebruik van Facebook op de werkvloer toe. De andere tolereren stilzwijgend het gebruik. Maar die tolerantie is wel beperkt tot 15 à 20 minuten per dag.

Schroom?


Een grote meerderheid van werkgevers (84 procent) denkt dat de informatie die op Facebook gepost wordt openbaar is. Dit is echter niet noodzakelijk het geval: het is aan de werknemer te beslissen of wat hij op Facebook post “openbaar” of “privé” is.

Slechts de helft van de HR-verantwoordelijken (53 procent) denkt echter dat zij naar eigen goeddunken de informatie op Facebook kunnen gebruiken, bijvoorbeeld om de betrouwbaarheid van een kandidaat na te gaan bij de wervingsprocedure.

Niettemin verklaart 67 procent van de werkgevers en HR-managers dat zij informatie of privéfoto’s met betrekking tot een kandidaat niet op Facebook nagaan.

Bedreiging


Meer dan 70 procent van de ondervraagden zou niet aanvaarden dat werknemers zich op Facebook zouden uitspreken over de onderneming.

Een grote meerderheid van de HR-verantwoordelijken (68 procent) meent dat werknemers die zich op Facebook negatief uitlaten over de werkgever, terecht om een dringende reden kunnen worden ontslagen. “Belgische rechtbanken kennen aan werknemers echter een ruime vrijheid van meningsuiting toe, met inbegrip van Facebook, voor zover de werknemer niet opzettelijk de werkgever kwaadwillig beledig”, waarschuwt het advocatenkantoor.

De helft van de deelnemers meent bovendien dat Facebook een bedreiging vormt voor de vertrouwelijkheid van informatie binnen de onderneming.

80 procent van de deelnemers denkt dat zij het gebruik van Facebook binnen de onderneming in de toekomst zullen moeten regelen. 58 procent denkt zelfs dat zij het gebruik eenvoudigweg zullen moeten verbieden en 86 procent is ervan overtuigd dat Facebook zal leiden tot meer conflicten tussen werknemers en werkgevers.

Bron: Field Fisher Waterhouse

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen