< Terug naar overzicht

HR kan lessen leren van ramp in Japan

HR-afdelingen in Tokyo voelen zich opgewassen tegen de crisis na de aardbeving en de tsunami. De afdelingen hebben een duidelijk gedefinieerde rol te vervullen en zijn hierop voorbereid.

Dat stelt Human Resources Online op basis van onderzoek door de Chapman Consulting Group, dat HR-functionarissen in verschillende bedrijven ondervroeg over hun reactie op de crisis. De meeste bedrijven bleken een voorraad noodrantsoenen en andere hulpmiddelen tot hun beschikking te hebben.

Sommige bedrijven boekten onmiddellijk hotelkamers om personeel dat niet naar huis kon onder te brengen. Anderen zorgden ervoor dat het salaris vooruit werd betaald, zodat personeelsleden voldoende geld hadden voor het geval het kantoor gesloten zou moeten worden.

Veel bedrijven zorgden voor een speciaal nummer dat werknemers konden bellen om informatie te krijgen. Een bedrijf verplichtte zijn werknemers om elke ochtend te bellen om te laten weten of ze veilig zijn. De lijnmanagers moesten vervolgens voor 12 uur verslag uitbrengen aan hun HR-afdeling.

Eén van de respondenten liet weten dat de moraal van Japanse werknemers altijd erg hoog is en dat zij altijd zullen blijven werken wanneer zij denken dat zij daarmee van nut zijn voor hun werkgever. Van hun hoofdkantoor verwachten zij alleen morele steun.

Bron: PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen