< Terug naar overzicht

HR gelooft nog steeds in personeel (ondanks besparingsdruk)

HR-directeurs van Europese multinationals hebben nog steeds ambitieuze plannen voor personeelsontwikkeling, ondanks de druk op HR om kosten te besparen en effectiever te werken.

Dat blijkt uit de zevende European HR Barometer van de European Club for Human Resources (ECHR), uitgevoerd door HR-adviesbureau Aon Hewitt. Aan het onderzoek deden HR-directeurs mee van 52 grote multinationale ondernemingen die in Europa actief zijn.

Volgens het onderzoek worden succesvolle multinationale ondernemingen niet afgeschrikt om tijdens economische tegenslag toch te investeren in het menselijk kapitaal. Daarmee geven ze aan nog steeds te geloven dat hun personeel de beste aanjager kan zijn voor duurzame groei en innovatie.

Een groot deel van de Europese HR-directeurs is van plan om in 2012 in te zetten op doorstroom, scholing en ontwikkeling van zittend personeel.

Druk op de HR afdeling


De ondervraagde HR-directeurs merken wel op dat de druk toeneemt op HR-directies om effectiever en doeltreffender te werken. De HR-functie moet zich daarom ook blijven bewijzen bij het uitvoeren van beleid en het inspelen op toekomstige ontwikkelingen.

Opvallend is dat de CEO voor de HR-directeurs nog steeds de belangrijkste gesprekspartner is, maar dat er tegelijkertijd ook sprake is van afnemend vertrouwen.

Last van Europese regels


De slechte economische omstandigheden beschouwen de multinationals eerder als een kans en uitdaging, dan een bedreiging. De HR-directeurs vinden het daarbij, als grote multinationale werkgevers, een maatschappelijke plicht om mee te helpen aan een oplossing voor de jeugdwerkloosheid.

De Europese arbeidsmarktwetgeving zit oplossingen nog wel eens in de weg, hoewel het mooi zou zijn als er wat dat betreft meer eenheid zou zijn binnen Europa. Want nu sluit de regelgeving in verschillende landen onvoldoende op elkaar aan.

Bron: Personeelsnet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen