< Terug naar overzicht

Hou medewerkers kort: zorg (opnieuw) voor discipline en controle

De wereld wordt sneller, grilliger en complexer. Dat weerspiegelt zich in het werk. Het antwoord daarop is een kenniswerker die voldoende autonomie krijgt om creatief en innovatief te kunnen denken. Verkeerd, er is gewoon meer discipline en controle nodig, vindt de Duitse econoom Roland Springer.

Er moet (opnieuw) meer discipline komen op het werk. Dat is de boodschap die de Duitse econoom Roland Springer, auteur van het managementboek ‘Survival of the Fittest’ (1), meegeeft in een interview met Manager Magazin. In de alsmaar gecompliceerdere en concurrentiegevoeligere wereld is er eerst en vooral nood aan duidelijke, efficiënte en foutloze werkprocessen. Daarin slaagt een bedrijf alleen maar als ook de menselijke inbreng efficiënt en foutloos verloopt. Dat vergt discipline, controle en zonodig kordate bijsturing.

Toch pleit Springer niet voor autoritaire regimes. Je hebt immers geen marionetten of louter volgers nodig, wel mensen die meedenken bij het ontwerpen en ontwikkelen van de werkprocessen. Eens die processen en producten op punt staan, is het echter zaak om ze perfect te doen draaien. Daarvoor is dan weer de discipline nodig.

Regels worden dus in overleg ontwikkeld. Alles wordt afgesproken, maar dat betekent niet dat er vrijheid-blijheid kan heersen. Springer: “Vandaag worden de regels met de medewerkers samen ontwikkeld. Alleen zij weten tot in de fijnste details hoe processen functioneren. Maar het liberale beleidsmodel van de voorbije dertig jaar, waarbij men alles zomaar op zijn beloop liet en er gehoopt werd dat de medewerkers er het beste van zouden maken, functioneert in de huidige economische omgeving niet meer.”

Overleg blijft dus belangrijk, maar ook normen en waarden moeten vooropgesteld en afgedwongen kunnen worden. “Men moet het medewerkers duidelijk maken dat de normen van het ondernemingsbeleid cruciaal zijn.” Hij voegt eraan toe dat ook medewerkers doorgaans wel orde en duidelijkheid willen.

Controle mag dus, moet zelfs én is belangrijker dan vertrouwen. Voor leidinggevenden vergt dat wel zelfdiscipline. Zij moeten immers niet alleen controlerend optreden, maar ook zelf het voorbeeld kunnen geven.

(1) Het boek: ‘Survival of the Fittest – So verbessern Spitzenunternehmen mit Lean Management gleichzeitig ihre Prozesse und ihre Führungskultur’ (Finanzbuch Verlag, 326 blz., oktober 2009).

Bron: Express.be, Manager Magazin

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen