< Terug naar overzicht

Horeca voert 41-urenweek in

De horecasector is één van de eerste sectoren die de nieuwe wet over de overuren omzet in de praktijk. Hierdoor kan de interne grens voor overuren opgetrokken worden van 65 uren naar 143 uren. De vakbonden en de werkgevers hebben hierover een cao afgesloten.

De horecasector voert de facto de 41 urenweek in door de nieuwe wet over de overuren een cao af te sluiten. Hierdoor kan de interne grens voor overuren opgetrokken worden van 65 uren naar 143 uren. Dit betekent dat er 143 overuren mogen gepresteerd worden vooraleer inhaalrust moet worden voorzien.

Ook het overurenkrediet wordt opgetrokken naar 143 uren. Dat is het maximaal aantal overuren dat mag worden uitbetaald, zonder dat die moeten worden ingehaald door rustdagen. In de praktijk betekent dit dat elke week een drietal overuren kunnen worden gepresteerd.

In de nieuwe cao is ook overeengekomen dat er er tot eind 2014 geen enkele nieuwe loonkostenverhogende maatregel in de sector wordt genomen. Daarnaast wordt een landingsbaan ingevoerd voor vijftigplussers en wordt de grens voor syndicale afvaardiging verlaagd van 50 naar 40 werknemers.

Bron: Horeca Vlaanderen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen