< Terug naar overzicht

Hoog absente?sme is schuld van management

Bijna 9 op 10 Britse werkgevers (88%) zien absente?sme op het werk als een groot probleem en volgens meer dan de helft (56%) is het aantal afwezigen de jongste twee jaar nog toegenomen. Toch vormt een minderheid van de bedrijven echte zorgenkindjes. En ze kunnen er zelf iets aan doen.

Die laatste interpretatie is voor rekening van Fox Williams, een online adviesbureau in tewerkstelling, dat bij HR-professionals en senior management van 2500 bedrijven een survey hield over absenteïsme. Het bureau stelt vast dat bij 64% van de ondernemingen geen enkele werknemer voor lange tijd ziek is omwille van ziekte, terwijl 20% liefst 20 of meer werknemers telt die door ziekte langdurig afwezig zijn. Het contrast is groot. Fox Williams besluit: “Dit kan wijzen op een cultuur van langetermijnafwezigheid, waarschijnlijk als gevolg van te genereuze ziekte-uitkeringen of een gebrek aan management of monitoring van absenteïsme.” Het aantal afwezigheden is volgens 56% van de respondenten de voorbije twee jaar toegenomen, volgens 8% is het in die tijd gedaald.

Als uitsmijter vroeg Fox Williams naar de gekste excuses voor afwezigheid van één dag. Zo bleek een Engelsman zonder schaamte te zeggen dat hij na de nederlaag van de nationale voetbalploeg tegen Noord-Ierland het niet kon opbrengen om te gaan werken. Een andere werknemer durfde niet uit de sofa te komen omdat er een muis door het huis liep. U kunt misschien nog ideetjes opdoen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen