< Terug naar overzicht

Hogere salarissen, minder kortetermijn-bonussen

Binnen de financiële dienstverlening werden in 2010 in totaal minder kortetermijn-bonussen verstrekt, maar de basissalarissen gingen omhoog.

Dat blijkt uit Mercer’s ‘Pan-European Financial Services Remuneration Survey’. Voor 2011 verwachten de onderzoekers een stijging van 2,5 procent.

Het aandeel van de lange termijn bonus in de totale beloning voor de CEO steeg tussen 2008 en 2010 met 10 procent (van 36 procent naar 46 procent). Het aandeel van de jaarlijkse bonussen daarentegen daalde van 39 procent in 2008 naar 23 procent in 2010.

Deze verminderde jaarlijkse variabele beloning wordt gecompenseerd met de invoering van uitgestelde bonussen wat het bonussysteem beter afstemt met de tijdshorizon van risico’s. De publieke bezorgdheid heeft geleid tot het herzien en verminderen van royale ontslagvergoedingen.

De mediaan salarisverhoging tussen 2009 en 2010 over alle senior posities binnen de financiële sector was ongeveer 2 procent. Salarissen voor interne risico- en audit posities stegen meer: chief risk officers ontvingen 5 procent verhoging. Bijna driekwart (73 procent) van de organisaties verhoogde de salarissen van deze groep.

Uitstel van beloning


Een toenemend aantal organisaties stellen een deel van hun variabele beloning uit: van 45 procent van de bedrijven in 2009 naar 67 procent in 2010. Daarbij heeft de meerderheid een zogenaamde ‘clawback’ structuur, wat het mogelijk maakt om eerdere prestatiegebaseerde beloningen terug te trekken.

Ongeveer tweederde van de bedrijven hebben een ‘malus’ bonusregeling ingevoerd of overwegen dit. Hiermee is een groot gedeelte van de bonus voor de werknemer niet direct beschikbaar en kan verminderen.

2,5 procent verhoging in 2011


In 2011 zal de overgrote meerderheid van de organisaties de salarissen verhogen, met een gemiddelde stijging van 2,5 procent. Daarbij verwacht 30 procent van de organisaties in het komende jaar een hogere bonus pool.

“De salarisbevriezingen en salarisbezuinigingen voor leidinggevenden zijn aan een einde gekomen en de meeste organisaties zijn weer terug naar de gebruikelijke salarisbeoordelingen”, besluiten de onderzoekers

De enquête gebeurde bij bedrijven uit de financiële sector uit België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland en Groot-Brittannië. 71procent van de organisaties waren banken en 29 procent waren verzekeringsmaatschappijen. De meerderheid van de moederorganisaties zijn beursgenoteerd.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen