< Terug naar overzicht

Hoger opgeleiden snelst groeiende groep werkzoekenden

Terwijl de algemene werkloosheid in het afgelopen jaar met 11 procent is gestegen, neemt het aantal werkzoekenden met een diploma hoger onderwijs bijna dubbel zo snel toe, met 20 procent.

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) telt in oktober 78.926 werkzoekenden met een diploma hoger onderwijs (bachelor, master of doctor), zo schrijft De Morgen. Dat is liefst 20 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee zijn de hogeropgeleiden de snelst groeiende groep onder de werkzoekenden, als je ze opsplitst per opleidingsniveau. Het totaal aantal niet-werkende werkzoekenden steeg ‘slechts’ met 11 procent, tot 564.478 personen.

Geen garantie op job


Een diploma hoger onderwijs is dus geen garantie meer op een baan. Een op de zeven werkzoekenden heeft zo'n diploma op zak en vindt toch geen job. Hoe hoger het diploma, hoe sneller de groep werkzoekenden aanzwelt. Het aantal werklozen met een masters- of doctoraatsdiploma is intussen met 23 procent gestegen tegenover een jaar geleden. Volgens specialisten gaat het om een typisch crisisfenomeen. De slechte conjunctuur van het voorbije jaar treft de hooggeschoolden het hardst.


Bron: De Morgen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen