< Terug naar overzicht

Hoger opgeleide werknemers leren levenslang bij

Belgen met een hoger diploma op zak blijven hun carrière lang leergierig. 'Levenslang leren' vinden ze zo belangrijk, dat ze er zelfs hun vrije tijd voor over hebben, bijna de helft zelfs een salarisverhoging.

Dat blijkt uit een onafhankelijke iVOX-enquête bij 2600 actieve, hoger opgeleide Belgen (bachelor of hoger) in opdracht van Experis, een specialistenmerk van ManpowerGroup. Alle respondenten zijn het erover eens dat het belangrijk is om levenslang te blijven bijleren. En het blijft niet bij woorden alleen. Vier op de vijf zegt dat ze op dit moment nieuwe dingen aan het leren zijn. Opvallend genoeg schaven 50-plussers hun competenties meer bij dan hun jongere collega’s.

Nieuwsgierigheid is de belangrijkste drijfveer om levenslang te leren. Maar ook willen bijblijven in zijn vak en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke drijfveren. Het vooruitzicht langer te moeten werken, is voor slechts 5 procent een stok achter de deur. Maar ook een hoger loon of promotie is zelden een drijfveer om te leren.

Zowel bij jongere als oudere werknemers is zelfontplooiing een veel sterkere drijfveer dan geld, status of het vooruitzicht langer te moeten werken. 80 procent is zelfs bereid om vrije tijd op te offeren om bij te leren. Bijna de helft wil zelfs een loonverhoging inruilen voor een opleidingsbudget.

Gedeelde verantwoordelijkheid


Voor de overgrote meerderheid is professionele ontwikkeling dan ook een gedeelde verantwoordelijkheid: 91 procent vindt dat zowel hijzelf als zijn werkgever het initiatief moet nemen. De werkgever levert echter volgens maar 44 procent van de respondenten genoeg inspanningen om 'levenslang leren' te promoten.

Eén op de drie ondervraagden denkt dat de opleidingsbudgetten verminderd werden door de economische crisis, een vaststelling die vooral door de oudere werknemers vertegenwoordigd wordt.

Hogeropgeleiden willen vooral hun vaktechnische competenties bijschaven, gevolgd door hun coaching- en managementvaardigheden en projectmanagement. Dat doen ze bij voorkeur in groep. De vijf populairste manieren om bij te leren zijn externe opleidingen, interne opleidingen, dagelijkse contacten met collega’s en leveranciers op de werkvloer, seminaries en congressen en deelname aan projectgroepen.

E-learning, webinars en sociale media zijn minder geliefde leervormen, al worden ze wel vaak gebruikt.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen