< Terug naar overzicht

Hoge bonussen voor sterke prestaties

Bedrijven uit de financiële sector wensen verloning meer aan prestaties te koppelen. Managers die de doelstellingen overtreffen worden daarom rijkelijk bedeeld met hoge bonussen en aandelen.

Goede bedrijfsresultaten hebben ertoe geleid dat CEO’s in de banksector in 2006 op mediaanniveau een bonus uitbetaald kregen die overeenstemt met 121% van hun basissalaris. Dat brengt de mediaan van de jaarlijkse totale cashvergoeding van deze CEO’s op 2,8 miljoen euro. De CEO’s in de verzekeringssector ontvingen een mediaanbonus van 101% van hun basissalaris en komen daarmee op een totale cash van 2,3 miljoen. Zij ontvingen op mediaanniveau langetermijn-incentives ter waarde van 210% van hun basissalaris. Voor hun collega’s in de banksector bedroeg deze vergoeding 170%. Dit blijkt uit de Pan-European Financial Services Executive Compensation Suvey van Mercer Human Resource Consulting.
In de financiële sector bestaat meer dan 70% van de totale beloning voor topmanagers uit bonussen en langetermijn-incentives. Het basissalaris van een topmanager uit de banksector maakt slechts 25% uit van het totale verloningpakket. In de verzekeringssector is dat 29%. De rest wordt uitbetaald onder de vorm van bonussen en langetermijn-incentives. Dit zet het belang in de verf van het variabele loonsgedeelte en dus ook de link met de bedrijfsprestaties.
Meer dan de helft (52%) van de deelnemende organisaties zet geen plafond op de uit te keren bonussen voor topmanagers.
De populairste vorm van langetermijn-incentives zijn ‘restricted stock’ (aandelen die pas na een bepaalde tijd gebruikt kunnen worden) en prestatiegebonden aandelen, gevolgd door aandelenopties. De meest voorkomende prestatiemaatstaf is de gecreëerde waarde voor de aandeelhouder in vergelijking met de referentiemarkt (Relative Total Shareholder Return). De verschuiving van opties naar restricted stock en prestatiegebonden aandelen is meer uitgesproken in Europa dan in de VS.
Uit het onderzoek blijkt ook dat het basissalaris van Europese topmanagers in de financiële sector in 2006 op mediaanniveau met 3,5% tot 4% gestegen is. Voor 2007 en 2008 wordt eenzelfde stijging verwacht. Directiefuncties waarnaar in 2006 een grote vraag bestond, konden het afgelopen jaar op forsere salarisverhogingen rekenen. Zo ontvingen chief risk officers een gemiddelde salarisverhoging van 14%, heads of treasury 12%, communicatieverantwoordelijken 10% en HR-directeurs 9%.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen