< Terug naar overzicht

'Het nieuwe werken' is een mannenzaak

Terwijl in Nederland 'het nieuwe werken' helemaal is ingeburgerd, staat deze aanpak van werkorganisatie in België nog in zijn kinderschoenen. Op technologisch vlak staat weinig een flexibele organisatie van het werk in de weg. Toch stelt amper een vijfde dat zijn organisatie er klaar voor is.

Dat blijkt uit een enquête van Kluwer bij Nederlandstalige bedienden en vrije beroepen in België en Nederland. Met 'het nieuwe werken' richten organisaties arbeidstijd en werkomgeving flexibel in. Het geeft meer verantwoordelijkheid aan de medewerkers en heeft als doel de werkefficiëntie te verhogen.

In België is 'het nieuwe werken' nog relatief weinig bekend: slechts 42 procent van de ondervraagden heeft al gehoord van het begrip. Ter vergelijking: in Nederland heeft 96 procent er al van gehoord. Voor 44 procent van de Belgische deelnemers aan de enquête is dit concept de toekomst van werken. Zowel in België als in Nederland beschouwt nauwelijks één op de tien 'het nieuwe werken' louter als een hype.

Mannen


Bepaalde facetten van 'het nieuwe werken' blijken in de praktijk toch ingang te vinden in België. Zo zegt 39 procent van de respondenten zelf te beslissen waar hij werkt. Mannen beslissen veel vaker zelf waar ze werken: 49 procent tegenover 30 procent bij vrouwen.

Mannen blijken ook vaker te beslissen wanneer ze hun werk uitvoeren: 57 procent tegenover 37 procent van de vrouwen. Daarnaast geldt: hoe hoger in de organisatie, hoe vaker men zelf beslist over de invulling van plaats en arbeidstijd.

Ook ’s avonds of in het weekend werken gebeurt vaker door mannen (75 procent tegenover 61 procent door vrouwen) en door hoger management (88 procent tegenover gemiddeld 68 procent).

In de praktijk kiest de Belg hoofdzakelijk tussen werken op kantoor of thuis werken. Slechts 22 procent werkt op andere plaatsen buiten het kantoor: in een businesscenter, hotspot of openbare plaats met internettoegang.

Technologie geen hinderpaal


85 procent van de Belgische respondenten beschikt over de technische middelen om thuis te werken. Driekwart van de respondenten kan overal toegang krijgen tot zijn zakelijke e-mail en bij 88 procent van de respondenten zijn ook de werkbestanden digitaal toegankelijk. Er bestaat nog wat schroom wat betreft het online factureren of offertes en contracten opmaken: een derde van de ondervraagden maakt hier al gebruik van.

Vertrouwen


Technologisch is 'het nieuwe werken' mogelijk. De mentaliteitsverandering moet nog volgen en vooral het vertrouwen in de medewerker moet nog groeien.

Voor 61 procent van de respondenten begint de invoering van 'het nieuwe werken' met vertrouwen in medewerkers. 79 procent noemt het een nadeel dat het hem minder zichtbaar maakt voor collega’s en management. 65 procent vindt het ook normaal dat zijn werk meer wordt gecontroleerd als hij niet op kantoor werkt.

Tevens vrezen de Belgische respondenten dat ze hun collega’s zullen missen. 63 procent vindt het direct contact met collega’s belangrijker dan te kunnen thuiswerken. Sociale media kunnen dat gemis aan persoonlijk contact niet goedmaken, vindt 77 procent van de respondenten.

Bron: Kluwer

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen