< Terug naar overzicht

Het ‘nieuwe werken’ in Kortrijk: ‘werkdorp’ van executive suites en hybride kantoren opent de deuren

Over ‘het nieuwe kantoor’, ‘ondernemersdorpen’ of ‘hybride kantoren’ bestaat meer theorie dan praktijk. Al bewijst de opening van Parkoffice in Kortrijk dat de concepten van flexibel werken in zo’n nieuwe omgeving ook hier ingang vinden.

Eind november opende het Belgische zakencentrum Parkoffice een nieuw pand met executive suites in Kortrijk. Met die nieuwe infrastructuur in een prachtig herenhuis anno 1900 (van architect Marquet, die ook het koninklijk paleis ontwierp) wil Kortrijk inspelen op een nieuwe trend van zakencentra: interactieve ondernemersdorpen en hybride kantoren. Momenteel heeft Parkoffice trouwens al zo’n centrum in Gent, waar de bezettingsgraad vrijwel permanent 100 procent bedraagt.

“Flexibiliteit wordt hier op verschillende manieren waargemaakt”, verklaart Geoffroy Speybrouck, managing director van Parkoffice. “Zowel qua diensten als kosten, zorgen we ervoor dat de ondernemer zich maximaal kan concentreren op zijn commerciële activiteiten.” Zo worden administratieve en technische diensten zoveel mogelijk door Parkoffice zelf verzekerd. Maar de flexibiliteit gaat verder: ondernemers met een thuiskantoor die graag tijdelijk gebruik willen maken van een zakencentrum, micro-ondernemers die nood hebben aan een professionele uitstraling of mobiele zakenlui voor wie hybride kantoren dé oplossing betekenen. Telewerk kan hier in verschillende gedaanten in passen, onder meer met flexwerkplekken en co-working.

Bij co-working delen medewerkers van verschillende bedrijven en professionele categorieën een kantoorruimte. Vandaag werkt 15 procent van de Amerikanen al in ‘werkdorpen’ die uitgerust zijn met executive suites. Parkoffice verwacht dan ook een sterke toename van dergelijke concepten in onze contreien.

Het concept zou ook de creativiteit stimuleren, een gevolg van spontane en ongedwongen contacten onder ondernemers en medewerkers van diverse bedrijven. Geoffroy Speybrouck: “Een ondernemersdorp als Parkoffice onderscheidt zich van traditionele bedrijvencentra door de duidelijke wil om de interactie tussen bedrijven en sectoren te stimuleren. Zo wordt in de Doorniksestraat in Kortrijk niet alleen rekening gehouden met een aangenaam en inspirerend design, maar wordt ook een lounge ingericht waar de bedrijfsleiders en medewerkers van gedachten kunnen wisselen, samen even kunnen ontspannen en regelmatig ook workshops en voordrachten kunnen volgen of geven.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen