< Terug naar overzicht

Het nieuwe logo: vaarwel monopolie

HR Square heeft een nieuw logo. Ons logo was de voorbije maanden het voorwerp van een juridisch steekspel dat de Nieuwe Media Groep BVBA (de uitgever van HR Magazine) voerde tegen 3MI NV (Mens en Management Media & Informatie, de uitgever van HR Square).

De uitgever van HR Magazine eiste nog wel meer: onder andere het verbod om de benamingen HR Square en HR Live te gebruiken en het verbod om nog te verwijzen naar de publicaties van onze concurrent. De rechter verbood HR Square om nog langer “de letters HR afgedrukt in een aan het logo van de Nieuwe Media Groep gelijkaardig lettertype en deze letters gevat in een vierkant met een contrasterende kleur” te gebruiken omdat dit aanleiding zou kunnen geven tot verwarring. Alle overige eisen werden afgewezen. Het recht staat ons toe te verwijzen naar de vroegere verwezenlijkingen van onze teamleden. Jos Gavel, Luc De Decker, Mia Nelen, Ben De Bruyn en Hilde Vereecken stonden inderdaad tot september 2002 in voor de hoofdredactie, eindredactie en redactie van HR Magazine. De rechter weigerde ook het recht op alle benamingen waarin HR voorafgaat (HR Magazine, HR Nieuws, HR Update, HR Vacatures, HR Congres enzomeer) toe te kennen aan Nieuwe Media Groep. Dat zou deze laatste immers een quasi-monopolie bezorgen op publicaties in onze sector.
Daarmee bereiken we het punt waar het echt om gaat: voor een ex-monopolist is elke vorm van concurrentie onrechtvaardig. Vrijheid van mededinging is nochtans de hoeksteen van onze maatschappij en niemand is gebaat bij een monopolie, behalve de monopolist zelf. Dus: HR Square is er en blijft er, alle acties van onze concurrent ten spijt. Dat de rechter vaststelt dat aan ons magazine een verschillend concept ten grondslag ligt, stemt ons tevreden. Dat u als lezer onze aanpak weet te appreciëren, zoals blijkt uit uw reacties, maakt ons echter vrolijk.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen