< Terug naar overzicht

Het glazen plafond houdt stand

Mannen hebben nog steeds de meeste invloed op beslissingen die genomen worden aan de top van Belgische bedrijven.

Dat blijkt uit een onderzoek van Heidrick & Struggles. 93 procent van de vrouwen die deelnamen aan het onderzoek, was het met die stelling eens.

Voor het onderzoek ondervroeg Heidrick & Struggles 257 Belgische vrouwen die leidinggevende posities bekleden in private en openbare bedrijven in verschillende sectoren. Een meerderheid van hen heeft al tien jaar werkervaring, is getrouwd en heeft twee kinderen.

Daarnaast blijkt dat het glazen plafond nog steeds een feit is: 63 procent is van mening dat vrouwen het nog altijd moeilijker hebben om aan de top te raken dan mannen. Daarenboven vindt slechts een vijfde dat Belgische organisaties vrouwen gelijke kansen geven in vergelijking met mannen. Zeventig procent beaamt dat ze minder geld krijgt voor bewezen diensten dan de mannelijke collega's.

Aan ambitie echter geen gebrek: 85 procent wil in het topmanagement raken om er een invloed uit te oefenen op de strategie van het bedrijf. Ongeveer de helft wil tot de top doorstoten om zo meer te kunnen verdienen.

Volgens het merendeel van de ondervraagde vrouwen (78 procent) kan hun bedrijf nog een en ander doen om het aantal vrouwen in hoge posities te doen toenemen. Ook op de Belgische markt kan volgens hen nog actie ondernomen worden om vrouwen aan de top te helpen.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen