< Terug naar overzicht

Het botst steeds vaker tussen generaties

Leidinggevenden uit generatie X hebben weinig voeling met de jongere generatie werknemers die ze moeten aansturen. Tussen babyboomers en generatie Y klikt het beter.

Dat blijkt uit een scriptieonderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en Boer & Croon onder ruim 100 topmanagers. Het gaat alleen om hoogopgeleide werknemers.

Hedendaagse topmanagers vallen onder te verdelen in babyboomers (1945-1960) en generatie X (1960-1975). Babyboomers, die binnenkort massaal de arbeidsmarkt zullen verlaten, kunnen het beste omgaan met de nieuwe generatie werknemers, generatie Y (1975-1990).

De vertrekkende leiders zijn veel beter bekend met de sociale aspecten van jonge werknemers. Het is echter generatie X, die generatie Y in zijn geheel moet aansturen. En generatie X herkent zich minder in belangrijke aspecten voor jongeren, zoals maatschappelijke verantwoordelijkheid en een goede balans tussen werk en privé.

Een mogelijke verklaring hiervoor, weliswaar niet wetenschappelijk onderzocht, is dat jongeren gecharmeerd zijn van babyboomers vanwege hun kennis en senioriteit. Wat ook kan meespelen, is dat babyboomers vaak kinderen hebben in de generatie Y. Daardoor herkennen ze veel en is er een natuurlijk begrip. Generatie Y’ers zijn sneller geïrriteerd door de carrièresnelheid van de jongere generatie.

Wanneer straks de babyboomers met pensioen gaan en de leidinggevenden van generatie X het roer overnemen, zal de generatiekloof alleen maar groeien. Volgens de ruim 100 ondervraagde topmanagers zijn huidige leiders visionair, resultaatgericht en hiërarchisch. Dit in tegenstelling tot toekomstige leiders, die inspirerend, verbindend en visionair moeten zijn.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen