< Terug naar overzicht

Helft van de werknemers ervaart meer stress dan jaar geleden

Meer dan de helft van de kantoorwerkers vindt dat hun stressniveau het afgelopen jaar is toegenomen. De belangrijkste oorzaken zijn niet privé- maar werkgerelateerd. Meer flexibel werken moet het stressniveau onder controle houden.

Dat blijkt uit onderzoek van werkplekaanbieder Regus bij meer dan 16.000 kantoorwerkers, onder wie 300 Belgen. Wereldwijd beweert 48 procent van de kantoorwerkers dat hun stress het afgelopen jaar is gestegen. Bij de ondervraagde Belgen ligt dat percentage iets hoger, 52 procent gaf aan meer stress te hebben.

De belangrijkste oorzaken van stress bij Belgische kantoorwerkers zijn 'werk' (51 procent), 'klanten' (46 procent) en 'persoonlijke financiën' (42 procent).

Flexibel werken helpt volgens 69 procent van de Belgische respondenten de stress te verminderen. Wereldwijd deelt 63 procent van de respondenten deze mening.

Bijna twee op de drie Belgische respondenten (65 procent) vindt dat flexibel werken beter is voor het gezin. Wereldwijd vindt 58 procent van de respondenten dat ook.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen