< Terug naar overzicht

Helft niet-rokers stoort zich aan rokende collega

Volgens de helft van de niet-rokende werknemers in België verlagen rookpauzes de productiviteit op het werk. Hun rokende collega’s zijn juist van mening dat die pauzes tot betere prestaties leiden en uitgelezen kansen zijn om te netwerken (37% van hen volgt die redenering). In ons land neemt 18% van de werknemers al eens een rookpauze.

HR-dienstverlener Kelly Services haalt de cijfers uit zijn World at Work-onderzoek bij 14.000 werknemers uit 12 Europese landen. Daaruit blijkt dat de Noren voor een trek aan de sigaret hun werk het vaakst onderbreken: 26% kan niet aan de gewoonte weerstaan. Na Noorwegen volgen Frankrijk (23%), Duitsland en Italië (22%) en Nederland (20%). België neemt in Europa een tussenpositie in met 18%. Het Verenigd Koninkrijk en Zweden sluiten de rij (13%). Het merendeel van de rokers neemt één tot drie pauzes per dag.

Belangrijk is vooral dat niet-rokers zich lijken te storen aan die pauzes. In België vindt de helft van hen dat het werk eronder lijdt. Meer dan één op drie rokers vindt het omgekeerde waar. Na de pauze gaan ze met nieuwe energie aan de slag. Het korte gesprek met de collega-rokers verbetert volgens hen de samenwerking. Jonge en laaggeschoolde Belgen grijpen op het werk het vaakst naar de sigaret. Er zijn geen verschillen volgens geslacht.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen