< Terug naar overzicht

Helft bedrijven wil meer werkende moeders

Van alle bedrijven wereldwijd heeft bijna de helft (44 procent) plannen om de komende twee jaar meer moeders aan te werven die na hun ouderschapsverlof deeltijds willen werken.

De intentie om meer ‘jonge moeders’ aan te werven valt op in een onderzoek van Regus naar economische indicatoren. Meer dan 11.000 respondenten in 13 landen, waaronder de Benelux, namen deel aan het onderzoek.

Minst in ICT


In de sectoren lopen de verwachtingen nogal uiteen. Zo scoort de productie-industrie het hoogst met 50 procent. Ook de banksector heeft die bedoeling duidelijk. In de ICT-sector liggen de verwachtingen het laagst (15 procent).

Niet bij veel mannen


Ook de samenstelling in de sector speelt een belangrijke rol. In door mannen gedomineerde beroepen zouden minder moeders aangeworven worden dan in andere takken.

Meer in grote ondernemingen


Op internationaal niveau blijkt uit het onderzoek dat het formaat van bedrijven enige invloed heeft op de wervingsintentie van bedrijven in 2010 en 2011. Driekwart van de grote ondernemingen met meer dan 1000 werknemers, verwacht meer deeltijds werkende moeders aan te nemen. Bedrijven met 250 tot 999 werknemers verwachten slechts in 39 procent van de gevallen een toename.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen