< Terug naar overzicht

Helft bedrijven heeft al hinder ondervonden door dagenlange sluiting luchtruim

Ruim één op de twee Vlaamse ondernemingen heeft hinder ondervonden door de dagenlange sluiting van het luchtruim. Dat blijkt uit een rondvraag van Voka bij 1300 bedrijven. De voornaamste problemen zijn personeel dat geblokkeerd zit, moeilijkheden in contacten met klanten en problemen met de bevoorrading.

Volgens de Voka-peiling heeft 55 procent van de ondernemingen hinder ondervonden van de dagenlange sluiting van het luchtruim. Dat betekent meer dan 700 bedrijven, waaronder ook 500 bedrijven die helemaal niet luchthaven-gerelateerd zijn.

Noemenswaardige regionale verschillen zijn er niet opgedoken in de rondvraag: in elke provincie geeft tussen 53 en 57 procent van de ondervraagden aan hinder ondervonden te hebben. Ook een kwart van de bedrijven die tot nu toe nog geen problemen hadden, verwachten nog hinder.

Waarover gaat het precies?
- 65 procent van de problemen gaat om personeel dat vastzit in het buitenland.
- 38 procent ondervindt moeilijkheden in de contacten met klanten.
- 24 procent ervaart problemen met de bevoorrading. Het gaat bijvoorbeeld om ‘just-in-time’-leveringen die niet aankomen of om samples die ter goedkeuring naar de klant zijn verstuurd, maar nog niet aangekomen zijn, waardoor de productie niet kan starten.

Bron: Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen