< Terug naar overzicht

Headhunters verbreden zoekterrein

Terwijl vroeger vooral managers en experts te maken kregen met headhunters, hebben werving- en selectiebureaus nu ook andere groepen in het vizier. Gevraagd of benaderd worden voor een baan is geen exclusieve aangelegenheid meer.

Bijna een derde van alle werkende Nederlanders wordt minimaal een keer per jaar gevraagd of ze naar een andere werknemer willen overstappen. Zo blijkt uit onderzoek van het Nederlandse onderzoek- en adviesbureau Intelligence Group.

Twee procent wordt zelfs vaker dan eens per week gevraagd. Bij mensen werkzaam in een milieufunctie (7,8 procent), bediening en voedselbereiding (7,4 procent) en ICT (5,5 procent) is dit zelfs veel meer. De beroepen waarvoor de meeste werknemers ‘gehunt’ worden zijn consultancy, directie en management, milieu, bouw en ICT.

De verklaring voor de populariteit van deze werknemers zoekt het bureau in schaarste op de arbeidsmarkt, het flexkarakter van de functie en/of de afwachtende houding van de werknemer (en daarmee “lastige wervingshaalbaarheid”).

Opvallend is wel dat werknemers in verpleging en onderwijs zelden of niet actief benaderd worden, ondanks de schaarste van deze profielen.

Bij de resultaten moet wel een kanttekening gemaakt worden. Zal een consultant die nooit wordt benaderd eerlijk antwoorden?

Bron: Personeelsnet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen