< Terug naar overzicht

Haven en industrie in Antwerpen en Waasland hebben te weinig personeel

De grote industri?le en havengebonden bedrijven in Antwerpen en het Waasland zullen tot en met 2008 zowat 4500 openstaande jobs moeten invullen. Dat blijkt uit een studie die de Kamer van Koophandel (Voka) Antwerpen-Waasland en Alfaport lieten uitvoeren. Die invulling van jobs wordt problematisch. Er is een structureel scholingstekort in de regio.

De studie bevestigt de eeuwige paradox voor Antwerpen en het Waasland: een hoge werkloosheid staat er tegenover duizenden niet-ingevulde jobs. Jaarlijks zouden er 1500 vacatures voor hoofdzakelijk technische en operationele profielen moeten ingevuld worden. Dat blijkt niet te lukken. Het grote tekort aan correct geschoolde en gemotiveerde arbeidskrachten dreigt een hypotheek te leggen op de economische groei van de regio, zeggen de initiatiefnemers van de studie.

Het bedrijfsleven zet daarom een actieplan op om gecoördineerd en doelgericht de vacatures in te vullen. Dat werkgelegenheidsplatform Haven-Industrie moet voorts ook het onderwijs en jongeren sensibiliseren voor specifieke noden in de sectoren. De Vlaamse regering onthaalde het plan al met veel enthousiasme, stelt Voka.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen