< Terug naar overzicht

Groep Arenberg sluit zich aan bij Groep S

Groep S en de Antwerpse Groep Arenberg bundelen hun krachten. Door een nauwe samenwerking wordt de Arenberg Groep opgenomen in de organisatiestructuur van Groep S met als doelstelling tegen eind 2009 tot een volledige fusie te komen.

De volledige integratie in Groep S van de drie bestaande diensten van de Groep Arenberg (sociaal secretariaat, kas voor zelfstandigen en kinderbijslagfonds) wordt tegen eind 2009 afgerond. Maar vanaf 1 januari 2009 wordt de groep al geleid door één gedelegeerd bestuurder, die zal rapporteren aan de verschillende raden van bestuur.

Marktpositie versterken


In een persbericht laat Groep S weten dat door de integratie "zowel de financiële als de technische mogelijkheden aanwezig zijn om het hoofd te bieden aan de evoluerende behoeften van de cliënten."
“Deze hebben immers vandaag meer en meer hoogtechnologische beheersmethodes nodig in het kader van hun beleid. Hiervoor is het noodzakelijk dat de middelen vrijgemaakt worden om de nodige investeringen te verwezenlijken”, klinkt het.
Voor Groep S, een van de vijf belangrijkste sociale-dienstenbedrijven van het land, is dit een kans om de marktpositie te versterken, het kantorennetwerk te vervolledigen en de dienstverlening in heel België en zeker in Antwerpen beter te spreiden. Voor de Arenberg Groep zou de overname een garantie moeten zijn voor een kwalitatieve dienstverlening voor zijn cliënten, hoofdzakelijk gevestigd in de regio Antwerpen en Oost-Vlaanderen.

De Groep Arenberg heeft vier kantoren (Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Sint-Niklaas) en zowat 110 medewerkers. De groep heeft een multisectoraal cliënteel en is gespecialiseerd in en marktleider voor de binnenscheepvaart.
Groep S is over heel België verspreid via 32 kantoren, heeft een 800-tal medewerkers en meer dan 77.000 aangesloten bedrijven en zelfstandigen. Men claimt het marktleiderschap in de bouwsector en de groothandel. Maandelijks doet het sociaal secretariaat zo'n 420.000 loonberekeningen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen