< Terug naar overzicht

Grenzen aan bescherming vakbondsafgevaardigden?

Pieter Timmermans (VBO) vindt dat er grenzen gesteld moeten worden aan de bescherming van vakbondsafgevaardigen. Hij zei dit naar aanleiding van de zware pesterijen bij Mactac in Soignies. Jan Vercamst, voorzitter van de liberale vakbond, reageert op die oproep.

In het VRT-programma ‘De Zevende Dag’ riep Pieter Timmermans, bestuurder-directeur-generaal van werkgeversfederatie VBO, de vakbonden op om tijdens het loonoverleg een charter tegen pesterijen af te sluiten. Die vraag kwam er uiteraard naar aanleiding van de onthullingen over de mishandelingen bij kleefstoffenfabrikant Mactac in Soignies. Wellicht was er ook een vakbondsafgevaardigde betrokken bij de bijzonder zware pesterijen. Timmermans riep meteen ook op om de bescherming van vakbondsafgevaardigden te herbekijken. Er zouden op zijn minst grenzen aan die bescherming moeten komen.

Jan Vercamst, nationaal voorzitter van de liberale vakbond ACLVB, reageert verbolgen: “Bij de liberale vakbond bestaat al een duidelijk waardenkader dat onderschreven wordt door al onze leden. Bij eventueel pestgedrag kunnen wij daardoor zelfs gerechtshulp weigeren.”

Vercamst vindt het “in vraag stellen van de bescherming van vakbondsafgevaardigden op zijn zachtst uitgedrukt een zeer ongelukkige uitspraak. Vooral omdat we tijdens het interprofessioneel overleg zelfs naar een grotere bescherming voor alle werknemers willen gaan.”

Over pestgedrag is Vercamst duidelijk: “Pesterijen op het werk kunnen niet. De videobeelden deze week hebben ook mij zwaar aangegrepen. Het geval van de gepeste werknemer in de papierfabriek van Mactac is mensonterend en gaat in tegen elke vorm van individuele vrijheid. Wij verwachten van onze leden dat ze niet passief blijven bij pesterijen op het werk. Dat zou immers ingaan tegen onze basiswaarden. Iedereen die bij ons lid wordt, onderschrijft deze waarden en daarom is een bijkomend charter niet nodig. Het is ook op grond van deze waarden dat wij wel een strikte lijn volgen.”

“Ik heb te weinig specifieke informatie om in dit dossier te kunnen oordelen, maar als dergelijke zware feiten zich kunnen voortdoen, moet ook de werkgever zich serieus vragen stellen”, voegt Vercamst er nog aan toe.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen