< Terug naar overzicht

Goede voornemens op de werkvloer

Zo’n driekwart van de Belgen heeft voor 2011 goede voornemens op professioneel vlak gemaakt bij het begin van het jaar. De top 3 van die goede voornemens: ▪ Beter evenwicht werk-privé. ▪ Beter timemanagement. ▪ Uitbreiding van de professionele kennis (onder meer door meer vaktijdschriften lezen...).

Dat blijkt uit de enquête van HR-dienstengroep HDP-AristA bij meer dan 1200 Belgen. Om het evenwicht tussen werk en privéleven te herstellen, denken de deelnemers aan meer ontspanning, meer tijd voor familie en kinderen en minder overuren.

Op het vlak van timemanagement willen de respondenten ‘neen’ leren zeggen, zich beter organiseren en prioriteiten kunnen stellen.

Deelnemen aan seminaries en het lezen van gespecialiseerde literatuur ziet men dan weer als goede voornemens voor de uitbreiding van de professionele kennis.

Twee derde van de deelnemers wensen hun inspanningen minstens één jaar vol te houden.
“Bedrijven kunnen dergelijke voornemens opnemen in de leerpunten tijdens een functioneringsgesprek. Zo wordt de medewerker gecoacht en geëvalueerd op deze aspecten”, aldus Karine Van Schil, manager HRConnect, de HR-consultancyafdeling van de HDP-AristA-groep.

Invloed van de leeftijd, het geslacht of de functie


Zowel mannen als vrouwen willen het evenwicht werk-privéleven verbeteren. Zowat 55 procent van de personen die een beter evenwicht wensen, zijn mannen. En 55 procent van de mensen die hun kennis willen verruimen, zijn vrouwen.

Uit de enquête blijkt ook dat vijftigplussers meer belang hechten aan een gezonder leven op het werk, terwijl jongeren zich meer willen toespitsen op de uitbreiding van de professionele kennis.

Ook voor zelfstandigen is het evenwicht werk-privé een aandachtspunt. Ongeveer 33 procent van de zelfstandigen wenst het evenwicht werk–privéleven te verbeteren door zich vaker te ontspannen en meer tijd te besteden aan de familie en de kinderen.

Terwijl werkgevers en zelfstandigen zich bij hun goede voornemens voornamelijk toeleggen op timemanagement, geven werknemers de voorkeur aan een gezondere manier van leven op het werk.

De enquête


De enquête werd online uitgevoerd van 15 december 2010 tot 3 januari 2011. Het panel, dat voor 49 procent uit vrouwen en voor 51 procent uit mannen bestaat, ziet er als volgt uit: 35 procent werkgevers, 48 procent werknemers, 2 procent werkzoekenden en 15 procent zelfstandigen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen