< Terug naar overzicht

Glazen plafond heeft vier hardnekkige lagen

Vrouwen botsen op verschillende hindernissen bij het doorstoten naar de top van de organisatie. Leeftijd, moederschap, een gebrek aan rolmodellen en ervaring zijn de belangrijkste hindernissen om door te groeien naar een kader- of directiefunctie.

Dat blijkt uit recent onderzoek van Ernst & Young bij een duizendtal Britse vrouwen tussen 18 en 60 jaar oud. Twee derde van de ondervraagden verwijzen naar verschillende factoren die hun promotiekansen verkleinen.

Leeftijd blijkt de grootste hindernis te zijn. Vrouwen worden ofwel te jong, ofwel te oud bevonden. Een derde (32 procent) zegt dat hun leeftijd hun carrièrekansen heeft beïnvloed. En meer dan een kwart (27 procent) vreest dat leeftijd ook in de toekomst een belangrijke hinderpaal is om door te groeien.

De tweede grootste hinderpaal is het gebrek aan kwalificaties en ervaring. 22 procent van de ondervraagde vrouwen botste al op deze hindernis en 19 procent verwacht dat dit hun toekomstige loopbaankansen beperkt.

Ook het moederschap blijft een groot obstakel. Een vijfde van de respondenten zegt dat het krijgen van kinderen hun promotiekansen verkleinen. Een kwart verwacht dat moederschap de grootste hindernis is voor toekomstige carrièrekansen.

75 procent geeft aan dat er geen of weinig vrouwelijke rolmodellen zijn in hun organisatie. Acht procent vindt dit gebrek nefast voor hun promotiekansen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen