< Terug naar overzicht

Gevoel domineert keuze nieuwe werkgever

De werksfeer is de belangrijkste reden om af te haken tijdens een sollicitatieprocedure. Ook een lange reistijd en een minder dan marktconform salaris spelen een rol. Mannen haken vaker af op een typisch Amerikaans beleid, vrouwen eerder op mobiliteit. Jongeren laten zich vooral beïnvloeden door negatieve verhalen van vrienden.

Dat blijkt uit een analyse die de Nederlandse Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie uitvoerde op het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) in het kader van haar Leergang Arbeidsmarktcommunicatie.

Aan de Nederlandse beroepsbevolking is gevraagd wat voor hen de belangrijkste redenen zouden zijn om zich terug te trekken uit een sollicitatieprocedure. Het ontbreken van een goed gevoel bij de werksfeer was de belangrijkste afhaakfactor (47 procent), op de voet gevolgd door lange reistijd (46 procent), salaris (45 procent), vervelende baas (37 procent) en het ontbreken van een goede eerste indruk (32 procent).

Het gevoel speelt daarmee een dominante rol bij het kiezen van een (nieuwe) werkgever. Tussen mannen en vrouwen zijn een paar opvallende verschillen. Vrouwen noemen 4 procent meer redenen om een procedure te staken, waarin mobiliteit (lange reistijd en bereikbaarheid met openbaar vervoer) vaker een afhaakfactor is, evenals het ontbreken van parttime mogelijkheden.

Mannen daarentegen haken eerder af op een Amerikaans beleid, waarin iedereen eruit gaat als het slecht gaat. Het niet hebben van een eigen parkeerplek en geen goede website zijn nauwelijks showstoppers. Slechts respectievelijk 4 en 3 procent noemt dit als afhaakfactor.

Ook tussen generaties zijn er verschillen. Jongeren, evenals hoogopgeleiden, zijn eerder geneigd af te haken in het sollicitatieproces op basis van negatieve verhalen uit hun netwerk.

Voor personen tussen de 25 en 40 jaar oud is het geboden salaris de belangrijkste stopper. Ook het ontbreken van parttime mogelijkheden wordt door deze generatie meer dan gemiddeld genoemd als afhaakfactor. Bij de 40-plusser is vooral Amerikaans beleid een afhaakfactor.

Bron: Werf&

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen