< Terug naar overzicht

Gesprekken tussen zelfstandige winkeliers en vakbonden zitten muurvast

Voor de derde week op rij hebben de vakbonden vrijdag actie gevoerd bij de zelfstandige winkeliers AD-Delhaize, Super GB Partner, Intermarché, Spar, Gamma, en Brico. De bonden hopen via minister van Werkgelegenheid, Laurette Onkelinx (PS), de werkgevers rond tafel te krijgen.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACLVB, BBTK, LBC en CNE blokkeerde vrijdag opnieuw de ingang van een aantal winkels. Met de actie willen de bonden protesteren tegen de weigering van de werkgevers om te praten over een personeelsvertegenwoordiging voor de kmo-bedrijven vanaf 20 werknemers. De dialoog tussen beide partijen zit helemaal vast. De bonden geloven dat de zelfstandige winkeliers op het terrein bereid zijn te praten over een “pragmatische vorm” van personeelsvertegenwoordiging in de winkel. Unizo spreekt dat tegen. In Vlaanderen werden ongeveer 20 winkels gesloten, in Wallonië 40 tot 50. Volgende week worden de acties opgeschort.
De bonden willen begin deze week minister Onkelinx vragen om tussenbeide te komen. Sinds 12 februari bevinden de onderhandelingen over een collectieve arbeidsovereenkomst voor de zowat 70.000 betrokken werknemers in de sector zich op een dood punt. Volgens Unizo willen de werkgevers wel praten over een verbetering van de regionale overlegorganen, de koopkracht en gezinsvriendelijkere arbeidsomstandigheden, maar niet over een vakbondsdelegatie.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen