< Terug naar overzicht

Generatie Y verschilt niet (veel) van vorige generaties

Generatie Y verschilt dan toch niet echt veel van andere generaties. De verschillen worden vooral door de factor leeftijd verklaard.

Onderzoek van het HR-adviesbureau Kenexa High Performance Institute werpt een ander licht op deze generatie. De verschillen die er zijn met andere generaties worden vooral door de factor leeftijd verklaard. Verder blijkt generatie Y helemaal niet zoveel te verschillen van voorgaande generaties.

De onderzoekers combineerden de resultaten van recente en historische onderzoeken en kwamen tot de conclusie dat het huidige beeld van de millennials, zoals de generatie Y ook wel genoemd wordt, niet klopt.

Sterker nog, de generatie Y blijkt in veel opzichten meer tevreden te zijn dan hun ouders en grootouders. Maar liefst 60 procent van de millennials blijkt ‘extreem tevreden’ met hun werk. Bij voorgaande generaties blijft dit steken op 54 procent. Bovendien is de generatie Y meer tevreden met de waardering die zij ontvangt, meer tevreden met het salaris en met de groei- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Het verwijt dat representanten van de generatie Y niet lang bij hun (eerste) werkgever blijven (in vergelijking met babyboomers en de generatie X) is wel waar. Maar niet omdat het millennials zijn, zo blijkt als naar historische data wordt gekeken. Twintig jaar terug waren jongeren net zo happig om over te stappen naar een andere werkgever als vandaag.

De onderzoekers vermoeden dat HR-professionals en managers bij het maken van beleid en het inrichten van functies en werkplekken (onbewust) al rekening hebben gehouden met de standpunten van de generatie Y. Dit zou verklaren waarom er weinig verschillen zitten in de houding van generatie Y ten opzichte van voorgaande generaties.

De onderzoekers sluiten af met de oproep om juist gebruik te maken van het positivisme van de generatie Y.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen