< Terug naar overzicht

Gemende gevoelens over thuiswerken

Werknemers hebben gemengde gevoelens over thuiswerken. Bijna driekwart geeft aan dat thuiswerken meer moet worden gestimuleerd. Anderzijds hebben veel werknemers het gevoel dat zij door de mogelijkheden van flexibel werken altijd met hun werk bezig zijn. En dat leidt tot extra werkdruk.

Dat blijkt uit een tevredenheidsonderzoek van IT-concern Fujitsu. De meerderheid van de Nederlandse medewerkers (65 procent) combineert werken op kantoor met thuiswerken en mobiel werken. Alleen de banksector blijft achter op het vlak van thuiswerken. Eén op de tien medewerkers uit de banksector mag niet thuiswerken. Over alle sectoren heen is dat slechts vier procent.

Hoewel een meerderheid al kan thuiswerken, vindt 73 procent van de respondenten dat thuiswerken nog meer moet gestimuleerd worden.

De belangrijkste reden om te kiezen voor thuiswerken is een betere balans tussen werk en privé (38 procent) en een stille werkplek om geconcentreerd te werken (30 procent). Het vermijden van files is voor 8 procent de voornaamste reden om thuis te werken.

Door thuis te werken, vervaagt echter de scheidingslijn tussen werk en privé. Zo is 28 procent van de respondenten van mening dat thuiswerken het gevoel geeft dat je altijd bezig moet zijn met werk. En dat zorgt voor extra werkdruk.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen