< Terug naar overzicht

Gelukkige werknemers willen langer werken

Werknemers die professioneel gelukkig zijn, willen langer werken en denken hiertoe ook in staat te zijn. Bovendien is de meerderheid van de medewerkers redelijk gelukkig op het werk. Slechts een minderheid (13 procent) zegt niet gelukkig te zijn op het werk.

Dat blijkt uit een studie van HR-dienstenverlener Securex bij 1107 werknemers. Werknemers die professioneel gelukkig zijn, willen langer aan het werk blijven en denken ook hiertoe in staat te zijn. Ze geven aan bereid te zijn om van 4,9 tot 6,6 jaar langer te werken dan medewerkers die zeggen weinig of niet gelukkig te zijn op professioneel vlak.

Bovendien denken mensen die aangeven professioneel gelukkig te zijn, dat ze ook langer aan de slag kunnen blijven: zo’n 1,1 jaar langer dan werknemers die aangeven niet echt gelukkig te zijn in hun job. Het verschil loopt zelfs op tot 6,5 jaar voor medewerkers die aangeven helemaal niet gelukkig te zijn op het werk.

Op de vraag hoe professioneel gelukkig werknemers zijn, kennen de ondervraagden zichzelf een score van 4,5 op 6 toe. Slechts 13 procent zegt niet gelukkig te zijn op het werk. En nog eens 13 procent zegt zeer gelukkig te zijn op het werk.

De hiërarchische positie heeft weinig invloed op het geluksgevoel: 91 procent van de leidinggevenden voelt zich professioneel gelukkig, bij niet-leidinggevenden is dat 85 procent.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen