< Terug naar overzicht

Geluk en inkomen hangen toch samen

Hoe meer de overheid probeert het welzijn van werknemers te reguleren, hoe meer het welzijn van werknemers verpest wordt. Overheidsmaatregelen om een betere balans tussen werk en privéleven te promoten, werken dan ook contraproductief.

Dat blijkt uit het rapport 'The Persuit of Happiness/Wellbeing and the Role of Government' van het Britse Institute for Economic Affairs. De onderzoekers halen ook de stelling onderuit dat geld niet gelukkig maakt. Zowel hogere als lagere inkomensgroepen worden gelukkig van geld verdienen.

Daarnaast vinden de onderzoekers geen bewijs dat mensen ook gelukkiger worden van inkomensnivellering. De belangrijkste factoren voor geluk zouden werk, huwelijk, religieuze overtuigingen en het vermijden van armoede zijn. Geen enkele van deze factoren is te linken aan inkomensgelijkheid.

Bovendien zeggen de onderzoekers dat overheden zich beter niet bezighouden met het verhogen van het welzijn en geluk van burgers. Hun maatregelen hebben veeleer het omgekeerde effect. De onderzoekers vonden geen relatie tussen objectieve metingen van welzijn op het werk en beschermende wetgeving.

Meer zelfs, wetgeving die arbeidsomstandigheden nog meer reguleert, leidt doorgaans tot een verlies van werkgelegenheid. En laat nu verlies van werk direct gelinkt zijn aan een gevoel van onwelzijn.

Bron: Institute for Economic Affairs/PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen