< Terug naar overzicht

Gelijk loon voor vrouwen: nog 57 jaar geduld (vrouwelijke HR-managers: nog 107 jaar geduld)

Het duurt nog bijna zes decennia voor er gelijk loon voor gelijk werk zal zijn voor mannen en vrouwen. Die prognose stamt van Britse experts, die hun voorspelling baseren op de nieuwe ‘National Management Salary Survey’.

De nieuwe editie van de Britse ‘National Management Salary Survey’ toont aan dat de salarissen voor vrouwen de voorbije 12 maanden gestegen zijn met 2,8 procent. Voor mannen was dat slechts 2,3 procent.

Momenteel verdient een Britse mannelijke manager gemiddeld 10.071 pond meer dan zijn vrouwelijke collega’s. Als de inhaalbeweging van de jongste 12 maanden zich doorzet, duurt het dus nog welgeteld 57 jaar vooraleer de kloof gedicht is.

Het salaris van vrouwelijke HR-managers steeg 3,1 procent in Groot-Brittannië de voorbije 12 maanden. Voor mannen was dat 2,9 procent. Mannelijke HR-managers verdienen momenteel 7847 pond meer dan hun vrouwelijke collega’s. Dat betekent dat de vrouwelijke HR-managers nog 107 jaar moeten wachten op gelijk loon.

De studie komt van de Britse HR-dienstverlener XpertHR en het Chartered Management Institute (CMI). Uit die gegevens blijkt ook dat er de voorbije 12 maanden 4,5 procent van de vrouwelijke werknemers ontslagen zijn in Groot-Brittannië. Bij mannen was dat 3 procent. Nog iets opmerkelijks: op directieniveau hebben 7,7 procent van de vrouwen zelf ontslag genomen. Bij mannen was dat 3,6 procent.

Bron: Personnel Today, XpertHR, Chartered Management Institute (CMI)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen