< Terug naar overzicht

Gelijk loon voor vrouwen hoeft niet meteen volgens sommige mannen

Gelijk loon voor gelijk werk is niet nodig. Toch niet volgens 15% van de mannelijke lezers van Vacature. De helft van hen (56%) vindt dat vrouwen met eenzelfde functie evenveel moeten verdienen als ze ook dezelfde achtergrond en capaciteiten hebben. Een minderheid van 29% vindt dat gelijk werk altijd gelijk loon verdient, ongeacht talent, ervaring of opleidingsniveau.

Uit de Grote M/V-enquête van Vacature blijkt dat een meerderheid van de 3300 respondenten vindt dat vrouwen in hun bedrijf gediscrimineerd worden. Dat zeggen 68% van de vrouwen en 41% van de mannen. De meeste deelnemers aan de enquête menen dat het geslacht een rol speelt bij opslag of promotie (dit kan zowel discriminatie van vrouwen als van mannen inhouden). Bij de vrouwen is 66% daarvan overtuigd, bij de mannen 41%.

Vrouwen mogen al ongelijk vertegenwoordigd zijn in de top van de onderneming, maar voor de helft van de mannen (49%) mag dat zo blijven. Een grote meerderheid van de vrouwen (86%) wil hier duidelijk verandering in. Positieve discriminatie lijkt niet de juiste manier om deze verschillen weg te werken. Methodes als de invoering van quota is maar voor één op drie vrouwen (34%) en voor één op zes mannen (15%) een optie. Voor die laatste groep heeft het eigenlijk allemaal zo’n haast niet.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen