< Terug naar overzicht

Geld belangrijkste criterium bij keuze van job in het buitenland

Voor meer dan de helft van de West-Europese kandidaten is het salaris een doorslaggevend argument bij hun keuze voor een job in het buitenland. Maar ook carrièremogelijkheden en een uitdagende job beïnvloeden de beslissing om naar het buitenland te trekken.

Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van de jobsite StepStone. Maar ze hebben ook andere redenen om voor een bepaald bedrijf te kiezen. Goede carrièremogelijkheden komen op de tweede plaats; en andere voordelen zoals een goede werksfeer, een goede balans werk-leven en een uitdagende job beïnvloeden de beslissing van de expats ook.

De Grieken laten zich het meest leiden door het salaris: 75 procent van hen ziet een goed loon als het belangrijkste criterium bij de keuze van een job in het buitenland. Zwitsers zijn dan weer het minst geïnteresseerd in geld, maar toch vindt 45 procent van hen geld nog altijd een beslissende factor.

Het enige land waar geld niet de belangrijkste drijfveer is, is Portugal. Interessante carrièremogelijkheden komen daar op de eerste plaats.

Verrassend is dat vakantie en werkuren laag op de prioriteitenlijst staan. Dit toont aan dat werknemers gerust een extra inspanning willen leveren als ze daar goed voor betaald worden.

Global Talent Mobility Research (GMTS) is een internationaal onderzoek uitgevoerd door The Network in samenwerking met Intelligence Group. Tussen juni en september 2011 werden 162.495 werkzoekenden bevraagd over hun visie op geografische mobiliteit.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen