< Terug naar overzicht

Geen premies meer voor tijdskrediet?

Ondernemersorganisatie Unizo stelt voor om de premies voor tijdskrediet af te schaffen, zonder aan het recht op tijdskrediet te raken. De vakbonden verwerpen een indexsprong en een verhoging van de btw. Die standpunten waren te horen in de coulissen van het sociaal overleg.

Het voorstel om de premies voor tijdskrediet af te schaffen, was op Radio 1 (VRT) te horen van Unizo-topman Karel Van Eetvelt, net voor een onderhoud van de Groep van Tien met het kernkabinet. Bij de socialistische en christelijke vakbond viel verzet tegen een indexsprong te horen.

“Het afschaffen van de premies voor tijdskrediet zou goed zijn voor een besparing van zo’n 800 miljoen euro”, berekende Van Eetvelt. Hij wil evenwel niet aan het recht op tijdskrediet raken.

Indexsprong


Aan vakbondszijde bestempelde voorzitter Marc Leemans van het ACV een indexsprong als iets ‘heel asociaals’. Het komt neer op een extra belasting van 2 procent voor de werknemers, aldus Leemans. Hij pleitte voor een vermindering van de lasten op arbeid en voor meer bijdragen uit andere inkomens.

Voor zijn ABVV-collega Rudy De Leeuw komt een indexsprong neer op het ondergraven van de koopkracht van de mensen en zou dat de economie in nog slechtere papieren brengen. Een btw-verhoging is dan weer een ‘onrechtvaardige belasting’, vindt De Leeuw.

Bron: De Standaard / VRT-radio

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen