< Terug naar overzicht

Geen plaats voor hoogopgeleide HRM’er

Volgens een Nederlandse peiling is het aantal vacatures voor HR-professionals bijna gehalveerd in 2009. Momenteel wordt een licht herstel geconstateerd, al ziet het er vooral voor de hoger opgeleide HRM’er niet bepaald rooskleurig uit.

In 2009 daalde het aantal vacatures voor HR-professionals met bijna 55 procent. Dat meldt Yacht, die de arbeidsmarkt voor hoogopgeleide HRM-professionals in Nederland volgt en elk kwartaal de nieuwste trends toelicht.

Rekruteerders gezocht


Het goede nieuws: in oktober was een trendbreuk zichtbaar. Toen steeg het aantal vacatures voor HRM’ers eindelijk opnieuw, zij het nog met een zeer bescheiden aantal.
Vooral specialisten in rekrutering werden en worden opnieuw gevraagd. Verbazen mag dat niet, want zij waren ook het sterkst getroffen door de crisis en hun aantal was het sterkst gekrompen. De nieuwe vraag wijst er dus op dat er meer aanwervingen op til zijn.

Geen hoogopgeleide HRM’ers


De vraag naar ervaren en vooral hoogopgeleide HR-professionals nam al na de zomer toe. Maar in oktober kende die groep alweer een terugval. Ook vandaag ziet het er nog altijd niet goed uit voor deze groep. Dat wijst erop dat de organisaties nog niet investeren in strategische functies.

Tegen de trend in


Toonde de trend dan niet dat de routineklussen van HRM meer en meer uitbesteed worden, terwijl er ruimte gemaakt werd voor meer strategische opdrachten? Dan zouden hoogopgeleide HRM’ers juist gevraagd moeten worden, terwijl de lager geschoolde medewerkers aan de deur gezet zouden worden. De (Nederlandse) werkelijkheid gaat pal tegen de verwachte trend in.

Wat brengt 2010 voor HRM?


Het kan nog alle kanten op met de werkgelegenheid voor HRM’ers in 2010. Als de trend naar outsourcing zich dan toch doorzet, voorspelt dat alvast niets goeds voor de rangen van HRM. Anderzijds kunnen de vele reorganisaties de nood aan gespecialiseerde HRM’ers doen toenemen.
De vraag is ook of de bedrijven en organisaties alsnog zullen (blijven) investeren in talentontwikkeling en hoe ze zich willen wapenen tegen de schaarste op de arbeidsmarkt, die beslist terugkeert na de crisis?

Bron: Intermediair PW

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen