< Terug naar overzicht

Geen directe supervisie blijft struikelblok voor telewerken

Bedrijven geven in toenemende mate aandacht aan de balans tussen werk- en privéleven door middel van deze alternatieve, flexibele manier om samen te werken: telewerk. Bijna negen op de tien HR-managers staan telewerken toe. Toch blijven veel leidinggevenden het lastig vinden om thuiswerkers te managen.

Dat blijkt uit een enquête van uitzendbedrijf OfficeTeam bij 200 HR-managers. Bijna negen op de tien (88 procent) HR-managers stellen dat ze hun medewerkers in ieder geval de mogelijkheid bieden thuis te werken of op locatie.

Toch is telewerken niet voor alle medewerkers weggelegd. Meer dan een derde (36 procent) van de ondervraagde HR-managers geeft aan dat werken van thuis uit voor vele werknemers niet mogelijk is, gezien de functie vereist dat de werknemer in het bedrijf aanwezig is.

Daarnaast laat 22 procent telewerken niet toe wegens technologische beperkingen. Gezien werken op afstand inhoudt dat er geen directe supervisie is met de desbetreffende managers en collega’s, beweert één op de vijf HR-managers dat ze telewerken/thuiswerken niet mogelijk maken.

Meer dan driekwart van de HR-managers vindt het uitdagender telewerkers te managen, vergeleken met personeelsleden die zich op de werkplaats bevinden. Nochtans geeft meer dan de helft aan (52 procent) dat ze geen bedrijfsbeleid zullen implementeren om telewerkers te leiden.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen