< Terug naar overzicht

Gedragscode voor interim management

Federgon Interim Management (FIM), de Belgische federatie van de bureaus voor interim management, publiceert een jaar na haar oprichting een gedragscode die betrekking heeft op de toetreding tot de federatie en de relaties tussen het bureau voor interim management, de onderneming die een beroep doet op de diensten en de interim manager.

Federgon Interim Management werd begin 2003 opgericht door vijf bureaus voor interim management en ging precies een jaar geleden officieel van start. Het toen aangekondigde kwaliteitslabel is er nu. Het moet de ernst en het professionalisme van de leden van FIM waarborgen en het engagement aantonen om kwalitatief hoogstaande diensten te verlenen. Voorts wil FIM de activiteit duidelijk omschrijven en structureren en interim management laten uitgroeien tot een erkend beroep.
De gedragscode heeft als doel de klantenbelangen en de goede relaties tussen alle partijen te vrijwaren. Alle leden moeten deze gedragscode strikt naleven. De gepreciseerde toetredingsregels verplichten de bureaus die lid zijn of het willen worden te beantwoorden aan bepaalde vereisten van professionalisme en onafhankelijkheid. In de algemene voorwaarden wordt het kader omschreven voor optimale samenwerking tussen het bureau voor interim management en de bedrijven, alsook tussen het bureau en de zelfstandige interim manager.
De documenten kunnen geraadpleegd worden op www.federgon.be/interimmanagement.
De leden van Federgon Interim Management zijn AIM (Aeon Group), IBM Business Consulting Services, KPMG Executive Interim Management, Robert Half Interim Management en Robert Walters.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen