< Terug naar overzicht

Gedateerde werkmethoden zijn nefast voor productiviteit

Europese bedrijven hebben het moeilijk met het tempo van door technologie gestuurde veranderingen. 82 procent van de werknemers van Europese bedrijven zegt dat de manier waarop ze werken gedateerd is en dat ze daardoor minder efficiënt en doeltreffend kunnen werken dan eigenlijk mogelijk is.

Dat blijkt uit een studie van Coleman Parkes Research in opdracht van Ricoh, gespecialiseerd in het management van kantoortoestellen, documentmanagement en IT-diensten. De studie toont aan dat Europese bedrijven het moeilijk hebben om het tempo van door technologie gestuurde veranderingen bij te houden.

Volgens de respondenten gaat het antwoord verder dan het louter implementeren van nieuwe technologieën en samenwerkingstools. Op de vraag wat het meest positieve effect zou hebben op de processen waarmee ze werken, verkiest amper één procent van de werknemers samenwerkingstools. slechts vier procent zegt dat meer investeringen in de nieuwste technologieën de juiste oplossing zijn.

Werknemers raden aan dat werkmethoden regelmatiger gecontroleerd worden. Daarnaast vragen ze meer ondersteuning van executives voor de controle op alle veranderingen aan de bedrijfskritieke documentprocessen, die aan de basis liggen van de afdelingen Finance, HR en Procurement.

Daarnaast is er een duidelijk verschil in perceptie op executive niveau en de realiteit die werknemers op de werkvloer ervaren. Meer dan 90 procent van de executives/directeurs zegt dat werknemers regelmatig om feedback wordt gevraagd en dat er voldoende training is bij de introductie van nieuwe hardware of software.

Slechts 77 procent van de werknemers geeft aan dat hun feedback wordt gevraagd voor en na de introductie van nieuwe technologie. Bovendien zegt slechts 76 procent dat ze training hiervoor ontvangen.

Het onderzoek werd uitgevoerd met 1075 interviews met C-level executives, directeurs en andere werknemers van grote, middelgrote en kleine organisaties in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Scandinavië, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen