< Terug naar overzicht

Gebrek aan transnationale arbeidswetgeving hinderpaal voor HR

De voortdurende globalisering van de ondernemingen brengt ook op HR-vlak nieuwe uitdagingen mee. Uitdagingen waarvan HR-managers van internationale bedrijven meer en meer wakker liggen, zo blijkt uit onderzoek van de International Bar Association Global Employement Institute (IBA GEI).

Uit een rondvraag bij HR-directors van 119 grote multinationals met een hoofdkantoor in 22 landen blijkt dat vooral de groeiende internationalisering van de activiteiten HR extra kopzorgen met zich meebrengt en de nood doet ontstaan aan meer transnationale arbeidswetgeving.

“Naarmate ondernemingen in meer en meer landen actief zijn, vergroot ook de complexiteit van HR. Collectief ontslag, reorganisaties en outsourcing zijn op nationaal niveau sowieso al complexe materies voor HR. Op een internationale schaal is er veeleer sprake van een mijnenveld. De regelgeving over deze onderwerpen verschillen immers van land tot land. Voor HR-directors van internationaal actieve bedrijven is het moeilijk om door het bos de bomen nog te zien en te weten wanneer welke regelgeving van toepassing is of om een coherent beleid uit te stippelen”, zegt Salvador de Rey, voorzitter van IBA GEI.

Zo ontbreekt er transnationale wetgeving over flexibel werken, deeltijds werken of het nemen van een sabbatical. En dat terwijl het streven naar een evenwichtige balans tussen werken en een privéleven bovenaan staat bij veel bedrijven, als instrument zowel om nieuwe medewerkers aan te trekken als om medewerkers te behouden.

Collectief overleg


Een andere uitdaging waar HR van wakker ligt, is het integreren van nieuwe generatie medewerkers die opgegroeid zijn met het internet en sociale media. Ondanks het feit dat de meeste bedrijven ondertussen een beleid over het gebruik van het internet en sociale media hebben.

Van de relatie met vakbonden liggen HR-verantwoordelijken van internationale bedrijven dan weer niet wakker. Mogelijke verklaringen zijn dat vakbonden op dit niveau weinig te zeggen hebben, maar ook dat HR de voorbije jaren al flink geïnvesteerd heeft in het onderhouden van goede relaties met sociale partners. Andere respondenten stippen aan dat het belang van collectieve onderhandelingen en van vakbonden daalt.

Top 10 van uitdagingen


1. Nieuwe HR-uitdagingen tengevolge van transnationale activiteiten.
2. Balans werk-leven.
3. Managen van gedetacheerde medewerkers
4. Managen van diversiteit.
5. De komst van de ‘internetgeneratie’ en het gebruik van het internet en sociale netwerken.
6. Gedragscodes en arbeidsreglementen.
7. Corporate social responsibility.
8. Regularisatie van de financiële sector en de impact ervan op de beloningsstrategie.
9. Toename van de regelgeving inzake arbeid en tewerkstelling.
10. Collectief overleg.

De volledige studie “Looking to the Key Human Resources Legal Issues of the Next Decade: The 10/20 Survey” kan gedownload worden op: www.ibanet.org/Document/Default.aspx?DocumentUid=491062d7-bb34-4eee-b603-a86742d09ce7

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen