< Terug naar overzicht

Gazelco speelt het hard

De christelijke en liberale vakbond kunnen zich vinden in het verzoeningsvoorstel voor Electrabel, de socialistische vakbond Gazelco niet.

Federaal secretaris van Gazelco, Filip Baeckelandt, is formeel: “Het voorstel van de sociaal bemiddelaar spreekt zichzelf tegen. Van ontslagen is geen sprake, maar tegelijk wordt de herplaatsing van werknemers buiten het bedrijf mogelijk gemaakt”.
Het conflict draait rond een groep werknemers (eerst een tachtigtal, nu nog de helft daarvan) waarvoor Electrabel geen toekomst meer ziet binnen de eigen onderneming. Een en ander vloeit voort uit het feit dat door de herstructureringsovereenkomst tussen het stroombedrijf en een deel van de vakbonden het teveel aan personeel niet volledig werd weggewerkt.
Als enige vakbond blijft Gazelco actie voeren: in Vlaanderen in Mol en Genk-Langerlo, in Wallonië in Tihange. De kerncentrale van Tihange wordt door stakende werknemers geblokkeerd. Het aanwezige kaderpersoneel, van wie niet duidelijk is of ze gegijzeld worden door de stakers dan wel het hen door de directie verboden wordt het bedrijf te verlaten, wordt bevoorraad vanuit de lucht door middel van helikopters.
Vandaag wordt gepraat met een bemiddelaar van het kabinet van minister van Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, Laurette Onkelinx.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen